Beleggers willen in Duitsland investeren.


Duits vastgoed is momenteel erg aantrekkelijk. Steeds meer beleggers hebben de weg naar Duitsland al gevonden en profiteren van de lage aankoopprijzen en hoge directe rendementen voor kwalitatief hoogwaardig vastgoed. Daarnaast is de verwachting gerechtvaardigd dat het vastgoed in waarde gaat stijgen. Duitsland is een goedkoop - eiland in Europa. Het aanbod op deze site is een momentopname. Naast het getoonde aanbod is er nog een omvangrijk aanbod in de "stille verkoop". Altijd navragen dus, wanneer u niets passends kunt vinden.

De omvangrijke dienstverlening van Makelaardij Minerva is gebaseerd op ervaring, kwaliteit, betrouwbaarheid en discretie, de sleutelwoorden voor een succesvolle samenwerking en investeringen met een hoog en zeker rendement. De jarenlange ervaring van Makelaardij Minerva betekent dat veel en diepgaande kennis aanwezig is, waar de belegger zijn voordeel mee kan doen! Makelaardij Minerva beschikt daarnaast over een omvangrijk partnernetwerk waarmee intensief wordt samengewerkt. Hierdoor is er een complete en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening gegarandeerd. Partners zijn o.a. technische specialisten en architecten, taxateurs, notarissen, juristen, banken, makelaars, vastgoedbeheerders, vermogensadviseurs etc.

Waarom Duitsland?

Vastgoed in Duitsland is aanmerkelijk goedkoper (zo'n 30 - 50 %) als in Nederland. Enerzijds is het prijspeil in Duitsland in de afgelopen twee decennia stabiel gebleven (terwijl in Nederland de huizenprijzen een ongekende vlucht hebben genomen) anderzijds kent de Duitse fiscus geen systeem van hypotheekrenteaftrek en financieren Duitse banken geen 100 % van de koopsom en kosten., hetgeen een dempend effect heeft op prijsontwikkelingen. Overigens beginnen de prijzen van vastgoed nu ook in Duitsland aan een opmars, hetgeen voor zowel het rendement als de beleggingen zelf op lange termijn uiteraard zeer gunstig is !!

Bovenstaande betekent tevens dat er veel vraag is naar huurobjecten in Duitsland omdat het voor Duitsers moeilijk is om vastgoed bezit te verkrijgen. (De bruto-hypotheeklasten worden niet zoals in Nederland middels hypotheekrenteaftrek gekort en er is aanzienlijk veel eigen geld nodig bij het kopen van vastgoed).

Het huurrecht en de Duitse betalingsmoraliteit zijn ten aanzien van een belegger/verhuurder aanzienlijk gunstiger dan in Nederland. In geval u verhuurt aan iemand met een uitkering betaalt de betreffende gemeente per de eerste van de maand de verschuldigde huursom!